Снимка: архив, БулФото
fallback

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай.

Първите четири от тях бяха одобрени от Генералната митническа администрация на Китайската Народна Република (КНР) през юли 2019 г.

В началото на месец септември одобрение за износ получиха още 10 български предприятия, съобщиха от МЗХГ.

Желаещи да изнасят свои млечни продукти са 21 български фирми.

МЗХГ и БАБХ полагат всички усилия за възможно най-скорошно одобряване и на останалите 7 български предприятия, уточниха от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Млекар

преди 4 години

В Китай никой не яде сирене, много малко се яде кисело мляко (йогурт) и няма никаква традиция в това отношение. Освен това възрастните китайци имат проблем с лактозата.Обаче там пазарът за детски и адаптирани млека е огромен. Но пък тук в БГ такъв голям производител няма.Дано да се намери някоя бутикова пазарна ниша покрай йогурта.

9

николай

преди 4 години

Няма достатъчно мляко, няма крави, но и малкото истинско заминава за Китай. Не са глупави китайците! Знаете ли какво направиха във Франция? Построиха огромен завод в Нормндия, където е най-чистото мляко и произвеждат сухо мляко за деца. И си го изнасят директо у тях. Био мляко за малките китайчета. И всички фермери хукнаха да им продават млякото, защото предлагат по-добри цени от френските. Сега във Франция не достига мляко за сирене и масло и внасят от другите европейски страни.

8

Анонимен

преди 4 години

До тия преди мен. Първо фирмите не са наши, а руски. Второ млечните продукти са 100% истински. Трето това не е търговия , а политическа поръчка. Казва се да ла ве ра.Парите не са в пройзводителя на поръчката, а в партията или рекетьора.Защото истински се печели ако изнесеш в ЕС. ??????

fallback