снимка: Ройтерс
fallback

Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си. 

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.

Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 5 години

Не се карайте дечковци. Аз имам много стар телефон и марката не му се вижда вече , но пък имам 200 хилки в банката .

40

Анонимен

преди 5 години

Ами аз имах Айфон, харесваше ми софта, обаче всеки път като тичах при температури под нулата телефонът просто спираше на десетата минута, отивам на преход в планината, същото. Този проблем го имат и мои приятели. Батерията държеше много малко само след около 5-6 месеца употреба. На едно дълго шосейно кране пък телефонът беше на гърба ми, поисках да се обадя - дисплеят беше в странни цветове, беше влязла влага... след 5-6 часа се оправи...

39

Анонимен

преди 5 години

Айфон няма нито едно предимство. Нито по-добра камера, нито по-добър звук, нито по-добър екран, нито нищо. Те са просто един медиен продукт подхранван с много пари и нищо повече. Глупав софтуер и тн.

fallback