Снимкa: Reuters, архив
fallback

Биткойнът и други основни криптовалути поевтиняха силно след седмици на стабилни повишения на курсовете им, сочат данни за търговията днес, предаде ДПА.

Курсът на биткойна спадна с близо 9,5 на сто до 6253 долара днес, след като вчера отчете поевтиняване с около 7 на сто, според люксембургската платформа за търговия с биткойни Bitstamp.

Други основни криптовалути, сред които Ethereum, XRP и EOS, също отчетоха значителни загуби.

Според уебсайта на Coinmarketcap, всички 1900 криптовалути са спаднали от 240 милиарда долара в сряда до около 202 милиарда долара днес, пише БТА.

Причината за срива засега не е ясна, но новината, че Goldman Sachs се отказва от платформа за търговия с криптовалути със сигурност е допринесла за такова развитие, отбелязва ДПА.

Биткойнът продължава да се търгува по-скъпо, отколкото през миналата година по същото време, но остава далеч под най-високите си нива от декември 2017 година, когато струваше около 20 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Българина

преди 5 години

Все едно на тото фиша да му викат инвестиция! Тези крипто простотии са просто вируално казино от пирамидален тип, ни повече ни по малко. Утре започвам да издавам валута виртуална с покритие известните на човека звезди и планети. Започвайте да купувате телескопи, не са енергоемки, но изискват ясно небе... Копайте зведи, да ви е а у *** ите глави междузвездни миньори такива.

13

Анонимен

преди 5 години

Гадни спекулативни и манипулатири. И това порухахте. Трябваше, да ни помогне, да се изкопи от банките, но вашата алчност го унищожи. Меркантилни роби!!!!

12

До Инвеститорите

преди 5 години

Ох котьо,да си си купил Биткойнчета на 2000,за да си удвоиш парите за година и се оказва,че 70% от парите ти са изчезнали.

fallback