Снимка: архив Reuters
fallback

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair се очаква да отмени множество полети в Европа в петък поради стачния призив на пилотите в Ирландия, Швеция, Белгия и други страни, съобщава в. "Фигаро"

Персоналът настоява за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

На 25 и 26 юли и на 3 август авиопревозвачът беше принуден да отмени 600 полета заради стачка, организирана от ирландския синдикат Forsa, припомня БТА.

Oще по темата

Конфликтът се задълбочи, след като ръководството обяви миналата седмица, че планира да прехвърли самолети от Дъблин в Полша, което може да доведе до съкращаването на 300 служители - 100 пилоти и 200 души кабинен персонал.

Ирландските пилоти получиха подкрепа от шведските си колеги, които обявиха стачка за 10 август.

В Германия пилотите от авиокомпанията миналата седмица гласуваха с 96 на сто в подкрепа на стачка, но дадоха време на Райънеър до вчера, 6 август, да представи ново предложение за заплатите, припомня Франс прес.

Утре техният синдикат Cockpit ще обяви дали ще призове към стачни действия. Около 400 пилоти на авиопревозвача са базирани в Германия, което представлява около 10 процента от общия пилотски състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хахахахахаха

преди 5 години

Който веднъж е пътувал с Раян или Уизеър, не е повторил.Ще бъде новина, ако един път си закарат пътниците НОРМАЛНО

7

cky2kbg

преди 5 години

Заплатите са им наистина ниски в сравнение с други компании. Само, че в европа курс за летец е 3-6 месеца. Райън назначават без стаж. Иначе призовавам българи да летят и да се застоят на някое летище та да има оплаквания и материал за статии

6

Анонимен

преди 5 години

До 5 Фалит има, като няма пари. Засега имат.

fallback