снимка: Ройтерс
fallback

"Инерком България" е подала жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да не позволи сделката за покупката на активите на CEZ Group у нас, съобщават от компанията.

"Запознахме се внимателно с документа и детайлно анализирахме мотивите за негативното решение на антимонополния орган", коментира председателят на Съвета на директорите на дружеството Милена Стоева.

По-рано през този месец КЗК постанови, че сделката ще наруши конкуренцията на пазара за производство и продажба на зелена енергия. Комисията визира фотоволтаичните централи, които двете компании притежават, макар и общият им дял от инсталираната мощност в страната да е нищожен.

В решението на КЗК данните са засекретени с мотив търговска тайна. Информацията обаче е публична - "Инерком България" притежава шест парка с обща мощност малко под 23 мегавата, а ЧЕЗ "България" има един соларен парк - "Фри Енерджи Проджект Орешец" (ФЕПО) с мощност под 5 мегавата. Общо инсталираната мощност на фотоволтаиците у нас е 1043 мегавата.

Какво коментираха анализатори след решението на КЗК вижте в продължението на материала в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

ЧЕЗ води дело срещу Тиквената мафия в Страсбург за 1.4 милиарда и още едно в Париж за 600 милиона.

15

Сандо

преди 5 години

хааа пръчка м/у спиците, някой не се е отчел изглежда на правилното място.

14

Solar Power

преди 5 години

До Анонимен"Жал ми е за Гинка - знам какво е да си нямаш ЧЕЗ. Хохо" - Напротив на теб трябва да ти е жал. Защото тя ще осъди държавата сега и ще платим аз и ти. И вместо да направят някоя градинка или магистрала ще платим аз и ти. Но явно не го осъзнаваш ......А тепърва държавата има да плаща за пропуснати ползи.... Чакай и ЧЕЗ да заведат дело :)Ох как бих искал Корнелия да плати всички тези парички.......

fallback