Снимка: flickr
fallback

За пета поредна година Слънчев бряг бе определен за курорта, който предлага най-високо качество на ниски цени в Европа в годишното изследване на "Барометър за ваканционни разходи" сред 18 европейски дестинации, съобщава британският The Telegraph.

Курортите са сравнявани по това колко биха ни стрували следните неща: чаша кафе, бутилка местна бира, бутилка кока-кола, чаша вино, 1,5 литрова бутилка вода, тубичка слънцезащитен крем, шишенце препарат против насекоми, обяд за двама души в ресторант, без питиетата, но плюс вечеря с три блюда и вино за двама.

Тези стоки в родния курорт биха стрували 43,44 паунда, докато същите продукти в Соренто, Италия, която е най-скъпата дестинация, излизат 122,65 паунда, показва изследването, цитирано от "Монитор".

След Слънчев бряг тези артикули са най-евтини в Мармарис, Турция – 56,88 паунда.

В топ 5 попадат още Алгарве, Португалия, малко над 68 паунда, следван от Коста дел Сол в Испания със 71,55 паунда. Пета позиция заема Крит, Гърция, където ще трябва да дадем 81,35 паунда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

На шефката на Слънчев Бряг Елена дъщеря й вярно ли е, че е следвала в Лондон? Много секси беше като я познавах интимно.

15

Асен

преди 6 години

До mdaПринципно Албена е много къса, бързо се влиза в Кранево, което реално си е административно делене. Чисто природно са едно цяло и въпреки това Сл.Бряг е доста по-голям. Ако се гледа географски, най-хубавата и голяма ивица в България е може би тази между Червенка и Созопол, (градина и златна рибка) и тази от Дюни до Св.Тома.

14

Кочо

преди 6 години

Природно Сл.Бряг е без аналог, не само в България. Реално може да се конкурира с този тип плажове по цял свят. Разнообразна растителност, множество дюни, планина директно до плажа. Нещо невероятно. Само че хората, не само Българите, сме много алчни и гледаме бързо и лесно да изкараме пари. За жалост дюните са безвъзвратно загубени, огромните зелени площи са застроени, абе с 2 думи, нямам думи.

fallback