Снимка: flickr
fallback

Износът на електроенергия от България расте с 16,2% за първото тримесечие, но това не е достатъчно, за да компенсира свиването на потреблението, става ясно от оперативната справка на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

През последните две години износът на електроенергия се свиваше непрекъснато. Ръстът днес донякъде се дължи на ограниченията от началото на миналата година - за да бъде защитена енергийната система в периода 13 януари - 9 февруари 2017 година беше спрян износът на ток.

В началото на 2017 година целият регион беше обхванат от студена вълна, което повиши потреблението на енергия. Заради недостига на електроенергия се наложи включването и на студения резерв.

От данните на ЕСО е видно още, че потреблението на електроенергия в страната се свива с 4,89% до 11,2 млн. мегаватчаса. Това също е свързано с по-топлото време през тази зима.

Намаленото потребление от своя страна се отразява на производството, което достига 12,3 млн. мегаватчаса, което е понижение от 3,37% спрямо първите три месеца на миналата година. Съществено е понижението на производството от базовите централи - в рамките на малко над 7% до 10,3 млн. мегаватчаса.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

МНого лошо

преди 6 години

терористите на власт крадат милиарди от народа и ги ПРАХОСВАТ През НАГЛО КорУПЦИОННИ ОБЕКТИ подавани щедро на партиино подставени компании.ЗА Пенсии и помощи за деца пари не дават но за вили .палати ,хотели с яхти,джипове,басейни крадат от народа вече над 10 000 000 000 живи кървави лева/вижте все пак колко по данни от Оперативна програма"Развитие на селските региони" контролирана от турско говорящи терористи на власт в министерство на земеделието

39

Ликвидират БЪлгарите

преди 6 години

ИМАше данни че терористите на власт изнасят ток без пари през подставени партиини компании или з а по 2 евро цента на киловат час.НА БЪлгарския народ същите нагли престъпнци го продават по над 23 стотинки за киловат час.Има данни че фотоволтаичните централи не произвеждат ток годен з а мрежата но крадат милиарди от народа.ограбените пари делят със съучастници.получават свърх високи цени за ток заради некаква грешка печатна.

38

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен32 Да позная-гласувал си за Герб, нали? Уредите били по-икономични?Възможно е. А да си забелязал, колко предприятия, заводи, ферми се закриха за тия 28 години? Които денонощно, на 3 смени дърпаха ток?В града ни има заводи, преди с 850 човека персонал, сега с 20, има и такива, буквално разрушени до основи.Населението-емигрирало, или починали.А Борисов разреши фотоволтаик до фотоволтаика, перки до перките, и гарантирано изкупуване-далавера от всякъде.

fallback