Снимка: БТА
fallback

От това какво, колко и на какво качество произвеждаме в България зависи и нашето бъдеще. Вие сте малки само като име и може би като обем на продукция, но всъщност вие сте много големи с вашия кураж, идеи и упоритост в нелека среда да произвеждате, да се утвърждаване тук, да бележите успехи и навън, обърна се държавният глава Румен Радев към представители на малките предприятия в рамките на церемония по връчването на наградите "Златна мартеница" на Сдружение "Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес".

Българската държава ви е длъжник, каза президентът, но изрази убеденост, че процесите на намаляване на административната тежест, на възстановяване на доверието в институциите, на предвидимост на бизнес средата, на повече законност са необратими и те ще спомагат на инициативните да продължават напред,пише БТА.

На церемонията бяха раздадени четири награди "Златна мартеница". Президентът връчи наградата на производител на захарни изделия, вицепрезидентът Илияна Йотова - почетна грамота за медиа, подкрепяща и популяризираща български производители - на списанието за интериор и архитектура, вицепремиерът Валери Симеонов отличи верига ресторанти.

Със златни мартеници бяха отличени Петър Кънев, председател на парламентарната икономическа комисия за принос за подобряване на бизнес средата, както и производител на бебешки дрехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

емиграция

преди 6 години

Не държавата е длъжна, а ние всички сме и длъжни.Разбрахте ли др. Радев? Не. Не сте разбрали, защото сте чели история на КПСС и цитатите на Сталин. Попрочетете малко за Кенеди....и неговите изказвания....

19

Владо

преди 6 години

Само се пречи на малкия бизнес....Спукване от проверки с корумпирани данъчни и всякакви други контрольори,уж да пълнят хазната,а вземат по 1000 лв рушвет за продажба без касов бон....сега и ново 20....пак трябвало да купуваме нови касови апарати.АМАН вече!!!На запад сякаш са с такива апарати

18

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 19Наистина добро попадение на писателя. Публикувано е в сайта на ПИК-новини.

fallback