Снимка: flickr
fallback

Токът за стопанските потребители се очаква да поскъпне догодина с между 50 и 90 на сто, което може да доведе до масови фалити на дружества.

За това предупреди председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов.

Търговците на ток вече са пратили писма за предстоящо поскъпване, а високи цени предлагат на енергийната борса и производителите на ток, предаде БНР.

Големите консуматори обаче не виждат причина за подобен драстичен скок и подозират спекулация на пазара, посочи още Стаменов.

По думите му това е убийствено поскъпване за бизнеса.

"В момента обсъждаме една кампания да съберем ключове на фабрики и предприятия и да ги занесем на министъра на енергетиката – тя да управлява тези предприятия при това поскъпване на електроенергията, защото ние няма как да издържим", каза Стаменов.

Константин Стаменов допълни, че предприятията ще поискат среща и с премиера Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

анонимен

преди 6 години

гласуваите за герб и не философстваите

18

Joko

преди 6 години

Откъде авторката знае, че поскъпването ще е 20-90% ? Нали разбирате, че този кьор фишек е за да се тества рекцията на оществото ! Така го правеха и по комунистическо ?

17

Мнение

преди 6 години

Хаххаха - това в резултат на "либерализацията на пазара на енергетиката" ли е? Май някой иска да генерира огромни печалби за кратко време, или ни подготвят за поредната схема "Белене".

fallback