Снимка: Paradise center
fallback

Най-големият столичният мол Paradise е закупен от южноафрикански инвестиционен фонд - NEPI Rockastle.
Компанията разширява присъствието си на пазара на търговски площи в София след успешната сделка за  "Сердика Център" на бул. "Ситняково"

Покупката на мол Paradise е договорена с инвеститора и собственик Булфелд, пише Investor.

Трансакцията е на стойност 252,9 млн. евро и ще се осъществи чрез дъщерното дружество на фонда NEPI Project. Очакваната доходност от инвестицията е 7%.

Oще по темата
Сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Придобиването ще засили позициите на NEPI Rockastle като най-голямата публична компания за имоти в Централна и Източна Европа. Финансирането е осигурено от собствени ресурси на купувача и дългови инструменти в комбинация с продажбата на акции.

Paradise Center е най-големият търговски център в София с 82 хил. кв.м брутна отдаваема площ. Той отвори през 2013 г.

Заради метрото, новия пробив от бул. "Никола Вапцаров" покрай болница "Токуда" към кв. "Хладилника" и разширението на бул. "Черни връх" около мола се катализира мащабно строителство на жилищни и офис сгради, като там се обособява една от най-бързо развиващите се офис зони в София.

Човекопотокът в мола достига 10 млн. души годишно, подчертават от NEPI. Сред наемателите в търговския център са водещи брандове като Bershka, Cinema City, Forever 21, H&M, LC Waikiki, Massimo Dutti, New Yorker, Pull & Bear, Reserved, Sephora, Sport Vision и други.

Paradise разполага и с конферентен център, фитнес, басейн и добре развит и функциониращ кът за хранене и забавление.

NEPI навлезе на българския пазар с идеята да придобие The Mall на "Цариградско шосе". Сделката беше одобрена и от антимонополната комисия, но компанията в последния момент се отказа и вместо това купи "Сердика Център" на бул. "Ситняково" в София от австрийската S IMMO и германската ЕСЕ.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията разреши без пазарен анализ базираното във Великобритания дружество Hystead Limited, инвеститор в който е южноафриканският фонд Hyprop Investments, да придобие The Mall.

Преди това публичната компания MAS Real Estate, листната на борсите в Йоханесбург (ЮАР) и Люксембург, купи от полската инвестиционна група моловете Galleria в Бургас и Стара Загора.

Изключение от доминираните от южноафрикански фондове пазар е сделката за мол Galleria във Варна. В него влезе сръбската Delta Real Estate, част от  Delta Holding. Проектът ще заработи като търговски център под името Delta Planet през следващата година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

The true

преди 6 години

Истина те е ,че всички западни инвеститори масово продават и бягат от БГ. Офис сгради апартаменти и др.Всички молове в София са препродадени на разни тармбуки без мола на Околовръсното който е собственост на Гърци.

13

Чуждестранен акционе

преди 6 години

Dark man is back Таки is HereКТБ денги бол

12

Тинев

преди 6 години

Пери ПАРИ, Пено пери.Пери, по три пъти препирай, пари прани не миришат!

fallback