Емил Караниколов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Държавата работи по придобиване на военния завод "Дунарит", обяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг.

"В момента работим за изкупуване на всички кредити на дружеството", съобщи министърът и допълни, че тези действия са, за да се запазят работните места и дейността на предприятието.

По думите му проблемът идва от КТБ.

"Към момента на управителния орган на "Дунарит" е повдигнато обвинение, което е дало основание за задействане на процедура за отнемане на лицензиите на производство, което би довело тежкото състояние на дружеството и на целия военен сектор", посочи Караниколов. Той увери, че това няма да бъде допуснато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Валери

преди 6 години

Айде пак ще плащаме за схемите на Цветан Василев, който отдавна трябваше да лежи зад решетките.

20

Мими

преди 6 години

На практика купувайки завода ще погаси дълговете му. Което пък ще е все едно всички ние сме платили за кражбата на Василев.

19

Вики

преди 6 години

Чета коментарите и се чудя как може да има толкова заблудени хора, които да казват Цветан Василев няма нищо общо с фалита на КТБ, но е мажоритарен акционер в Дунарит АД. Е как да няма нищо общо бе момче. Кой отпускаше тия кредити без обезпечения? Кой нахрани Пеевски с милиони? Да не би извънземните да са дошли и да са го направили това в собствената банка на Василев? Искаш да кажеш, че това е станало без негово знание ли? Хайде стига глупости.

fallback