Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В залива ще има военен конфликт. Това заяви бившият търговски представител на страната ни в Персийския залив и председателят на Българо-катарския бизнес съвет Аспарух Карастоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Забележете, че Кувейт и Оман не подкрепиха тези санкции, т.е. останаха настрани", коментира Карастоянов.

По думите му тези две страни наблюдават процеса, знаейки, че и останалите имат връзка с терористични организации чрез финансиране, негласна подкрепа или намеса.

„За да направим обективна оценка, най-добре е да погледнем какъв е потенциалът на района като икономически ръст в последните години, когато цената на петрола спадна, както и в чия полза е това“, каза още председателят на Българо-катарски бизнес съвет.

„Едни военни действия в този район автоматично ще доведат до рязко покачване на цената на енергийните доставки -петрол и газ“, допълни той.

„Обикновено големите играчи на борсата подготвят събитие, при което те вече се готови, заели са фючърсни позиции и през фючърсите правят огромна печалба. Следващата крачка ще бъде временно успокоение, а после е следващата поредната атака.“, прогнозира Карастоянов.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Активист на БКП

преди 6 години

Ще оскъпи зер ! Той,краварят, защо беше при арабите...

14

Анонимен

преди 6 години

Катар? Ще лекуват заболяване ли? Когато боллните и лекуващите се омешат кой ще погребва пациентите? То ясно, че за да имаме плодородна почва съотношенито на азот към въглерод трябва да е балансирано, а не просто 1:25, но когато въглерода е заместен със силиций е друго. Много непетролна с животински произход органика тябва да се вложи, за да се подобри.

13

байхейс

преди 6 години

много интересна война се заформя: Турция, Иран Катар и Сирия срещу Аудитска Арабия, Ирак и Египет. Зад едните седи Русия зад Другите САЩ и остатъците от така наречения Европейски Съюс ....юдо-масоните прецакаха Русия с Украйна, Русия им го върна със Сирияидва второ действие

fallback