Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Влизането на единната валута в България ще ни носи само негативи, категоричен бе Виктор Папазов от Българската фондова борса в студиото на Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва на фона на предложението на ЕС всички от Общността да станат част от еврозоната до 2025 г.

"Ефектите от еврозноната ще са негативни, но друго ме притеснява - Европа казваше: "Не изпълнявате критериите", а сега казва: "Всички влизайте". Още една страна за грабене на ресурс", коментира той в "България сутрин".

Oще по темата

Това е система за грабеж на една страна, отсече Виктор Папазов и даде пример: "Икономиката на Италия е по-зле след влизането в еврозоната. Набълбукаха Гърция с кредити и сега им режат живо месо - продайте си банките, островите и пристанищата".

Финансистът Емил Хърсев не се съгласи, че не изпълняваме критериите за влизане в еврозоната и подчерта, че използването на единната валута у нас е най-доброто, което може да се случи.

"Европа се люшка от идеята на много скорости. Нормално е една общност да се интегрира, за да остане единен икономически субект. ЕС е прекрасна идея, но това което се прави в Брюксел е много далеч от рационалното", посочи Емил Хърсев.

Той е на мнение, че трябва да се ограничат безобразията и кражбите, но банковата система не може да бъде обвинявана, че не си върши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 6 години

Когато мислиш да се състезаваш с олимпийски плувец, то разсъждавайки в кой басейн да отидете ти казва, че си изгубил ! В България няма икономика, селско стопанство а даже доматите и чесъна се внасят! Кой бг. "прозводител" ще се конкурира с подобен от Германия или Холандия?Самата формулировка ме разсмива! Научни работници следвали в MsDonald university !

95

Реалист

преди 6 години

До Анонимен 87 Че ние и преди си бяхме най-бедни. Ама всички.Само Албания беше след нас. А сега не сме доволни, че има и богати.На всекимо според способностите , а не на всички по малко и отивай да маршируваш.

94

Анонимен

преди 6 години

Искат влизане в еврозоната, за да могат да изхарчат резерва в евро на БНБ - 23 милиарда евро. Ще могат да управляват спокойно, докато свърши и той.

fallback