Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Ако потребителят е по-информиран и има възможност постоянно да се правят и публикуват тестове, това бързо ще принуди компаниите да подобрят качеството на храните. Тази формула се прилага успешно на Запад от 60 години. Това коментира Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че трябва да се засили ролята на потребителя и че средният български потребител разполага с по-малко информация за качеството, отколкото средния немски потребител например.

"Контролът е скъпо нещо и ние като граждани и данъкоплатци не си даваме сметка за това", подчерта Николов.

По думите му българските регулатори и контролни органи не взимат достатъчно активна роля, когато става дума за законодателство за техния статут и правомощия.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

аноним

преди 7 години

До баюзависи дали брашното е от качественото или е за фураж, с което хранят животните

9

Анонимен

преди 7 години

Мдааа, хранително-вкусовата промишленост съвсем законно вече е само вкусова промишленост.... пуста алчност

8

погр ебален агент

преди 7 години

Храните са некачествени, защото не са произведени от хранителната промишленост, а от химическата промишленост.

fallback