Снимка: Reuters, архив
fallback

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким обяви днес назначението на Кристалина Георгиева за главен изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие (International Bank for Reconstruction and Development/IBRD) и Международната асоциация за развитие (International Development Association/IDA) - кредитиращи организации за страни със средни и ниски доходи, известни общо като Световната банка, се посочва в прессъобщение на институцията.

Oще по темата

"Кристалина е световно признат лидер с доказано успешни резултати при подобряването на живота на хората в нужда. Тя ще бъде възможно най-силният застъпник за работата на всеотдайния ни персонал в борбата със сложните предизвикателства, пред които са изправени нашите страни партньори. Горд съм да приветствам Кристалина обратно в семейството на Световната банка", заяви Джим Йон Ким.

Георгиева, която е на 63 години, и вече има дълъг опит в Световната банка (1993 - 2010), ще поеме поста изпълнителен директор, отбеляза АФП.

Става дума за нов пост, създаден от вашингтонската институция, който да оглавява клоновете, които работят с нововъзникващите пазарни икономики (IBRD) и най-бедните страни (IDA), уточни Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

анонимна.

преди 7 години

Милата тя. Да я ожали човек с тази минимална заплата , която и плащаме ние- цифром и словом 36.000 евро. Срещу нея да тичам не бих я стигнала , на ракета да се кача пак ще съм след нея с моята пенсия.Представяте ли си каква пенсия ще получава при пенсиониране!!!!!!!!!!!......Те за това е борбата , а не кой колко е умен.

33

socialen

преди 7 години

Догодина ще я изхвърлят и от там като мине шумотевицата около нея. Изобщо, тежки времена за неолибералите!

32

Олелее..,

преди 7 години

"Ще отговаря за най-бедните" ли? Бог да ги прости завалиите!....Също като нашенци,пострадали от наводненията.Дойде,видя и се измете...Кой лансира това недоразумение,или са партенки на привържениците на управляващите,които не могат да се помирят с провала си?

fallback