Снимка: Булфото, архив
fallback

Винетните стикери за 2017 г. вече се печатат, съобщиха за „Монитор” от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). От ведомството подчертаха, че те ще са на същите цени както и тази година.

За леки автомобили те са 97 лв. за годишната, за месечната - 30, а седмичната - 15. Всички товарни автомобили над 3,5 т независимо от екологичността на двигателя си и категорията си плащат дневна винетка от 21 лв.

Годишните варират от 808 лв. до 1743 лв., месечните - от 80 до 174 лв. и седмичните - от 40 до 87 лв.

Експерти припомнят, че таксуването на ползването на пътищата в страната ще стане по-справедливо след като бъде въведена тол системата за товарните автомобили и електронните винетки за останалите.

В момента обаче процедурата за избор на изпълнител на системата е спряна, заради поредното обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

степчо

преди 7 години

Много лошо качество на строителството на пътища много пари се отклоняват към нечии джобове (на тези които искат увеличението) затова не е реална високата цена. Изхвърляме са да правим големи проекти, където комисионните са големи, а пък за тези пари може да поправим доста второстепенни съществуващи пътища, ама нямаме лична финансова облага затова не го правим.

28

ABV

преди 7 години

Ето и продължението , тъй като сме ограничени с броя на символите в един коментар.10000 х 97 = 970000 плюс камионите прави 1 000 000 лева госпожо министър. Обяснете сега на хората от Куклен и Брестник защо да плащат винетки , като Вие не сте направили нищо за този път. Аз лично няма да си купя винетка и като ме спрат полицаите ще извикам екип на BTV/те много Ви обичат между другото/ да види за какъв път хората плащат винетка и държавата дава парите на други места.

27

ABV

преди 7 години

Всички средства от винетките отиват не там където трябва или с други думи не се разпределят правилно средствата.Предлагам Ви нагледен пример госпожо министър Павлова.В гр. Куклен и в с. Брестник има регистрирани около 10000 автомобила.Без да смятам че част от тях са товарни ще смятам по 97 за да видите какво ще излезе. накрая. Републиканския път който ги свързва с Пловдив е като натрошено сирене и от 17 г. не е пипнат, освен един участък от 200 м.

fallback