Снимка: архив Reuters
fallback

Цените на горивата в България ще продължат да се покачват заради засиленото търсене през лятото и поскъпването на петрола, прогнозират икономисти. Цените на горивата в България, са нереално високи, смятат шофьорите. Според тях има картел, а реалната цена е не повече от 1 лев и 80 стотинки.

Икономическите аргументи сочат друго. Петролът започна да поскъпва от януари, а у нас горивата на дребно през март, обяснии Калоян Стойков, цитиран от БНР.

"При всички положения ще продължат да растат през летния сезон, тъй като традиционно има сезонен ефект - от една страна, заради пътуванията, от друга страна, заради земеделската кампания. Що се отнася до края на годината, тенденцията за цената на петрола определено е нагоре", коментира той.

Това ще се усети и в цената на природния газ, който тази година поевтиня на няколко пъти. През април намалението беше с повече от 20 на сто, а през юли с близо 10 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до 12-ти

преди 7 години

хахах колко си прав само колко си прав

14

Анонимен

преди 7 години

ТЕЗ МОШЕНИЦИ И МАФИОТИ ЗАЩО СПРЯХА ГАЗТА БЕ..МАААИМ!

13

Гладен редактор

преди 7 години

Пак ли? ЗАЩО бе???? Докога ще се вдигат тия цени? ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА БЕ, ИЗМАМНИЦИ ТАКИВА.Дано горите в АДА всички нагли оядени пръчове и ***, дето са ни управлявали и дето ни управляват...А тоя който постоянно вдига цените на горивата - ще свети два пъти по силно в Ада.

fallback