Снимка: Reuters
fallback

В развитието на биткойн технологиите еволюцията и революцията вървят ръка за ръка. Това каза Стефан Ковачев, собственик на cix.bg, в своя коментар за блокчейн технологиите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е следващата стъпка. Както едно време са си разменяли стока за стока, след това валута, след това е дошъл ред на банковата система, следващата крачка е криптовалутата, която се развива с огромни темпове", каза той.

"Именно огромните темпове на развитие са причина за прибързаност, която довежда до несигурност", смята Ковечев.

Относно сериозните флуктуации в цената на биткойна той каза, че ако се проследи развитието на биткойна, тенденцията е, че той изживява пик, след което пада, задържа се в плато известно време, след което отново има пик и цикълът се повтаря.

"Това е цикличност, която тепърва следва да се повтори. Не е притеснителна. По-скоро има технически характеристики, на които трябва да се обърне внимание".

"Много голямо предимство на биткойна е, че е тотално децентрализиран. Няма институция, или власт, която да осъществява контрол на притежаваното количество. Биткойн прескача тази граница, позволявайки на всеки човек да бъде своя собствена банка", настоя Стефан Ковачев.

Повече мотете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

какви са фактите

преди 7 години

да се търгува която и да е ценност на която и да е борса, крие рискове - това е за хора, които могат да поемат рискове и могат да си позволят евентуалните загуби. Всеки инвеститор има определен процент от порт фолиото си за рискови инвестиции и това е привлекателна алтернатива. Факт е, че има много трейдъри, които са напуснали лъскавите си офиси на уол стрийт и си търгуват криптовалути със спекулативна цел от вкъщи и изкарват много повече.

19

КотоОшу

преди 7 години

Биткоин криптовалутата е създадена от илюминатите за да разруши хартиените пари. Скоро зомбитата не само ,че няма да виждат хартия и пластики ами и ще работят два пъти повече като луди само за някакви си виртуални електронни единици и нули.Които в всеки един момент централата на скайнет ще може да занули с електронният ви портфейл и да умрете гладни и жадни.

18

Анонимен

преди 7 години

Аз не разбирам, ама предлагам на пазара шума от неколко декара гора. СмЕтам, че е не по-малко надежна от останалите виртуалки и хартийки, а и мо'е да се спи у нея.

fallback