20

какви са фактите

преди 8 години

да се търгува която и да е ценност на която и да е борса, крие рискове - това е за хора, които могат да поемат рискове и могат да си позволят евентуалните загуби. Всеки инвеститор има определен процент от порт фолиото си за рискови инвестиции и това е привлекателна алтернатива. Факт е, че има много трейдъри, които са напуснали лъскавите си офиси на уол стрийт и си търгуват криптовалути със спекулативна цел от вкъщи и изкарват много повече.

19

КотоОшу

преди 8 години

Биткоин криптовалутата е създадена от илюминатите за да разруши хартиените пари. Скоро зомбитата не само ,че няма да виждат хартия и пластики ами и ще работят два пъти повече като луди само за някакви си виртуални електронни единици и нули.Които в всеки един момент централата на скайнет ще може да занули с електронният ви портфейл и да умрете гладни и жадни.

18

Анонимен

преди 8 години

Аз не разбирам, ама предлагам на пазара шума от неколко декара гора. СмЕтам, че е не по-малко надежна от останалите виртуалки и хартийки, а и мо'е да се спи у нея.

17

Дедов

преди 8 години

Атентаторите от Брюксел бяха си куполи оръжието с биткоини. Поне такава информация се разпространи.

16

Анонимен

преди 8 години

из уикипедияБиткойн е обект на наблюдение поради опасения, че може да бъде използвана за незаконни дейности.През октомври 2013 ФБР затваря сайта Silk Road и конфискува 144 000 биткойна на стойност 28,5 милиона долара.Така че имат някакъв котрол и от правителствата.Не е много безконтролно.Което си е част от риска.Иначе това не е валута , а разплащателно средство за извършена работа, изчислителна работа.И ако искаш Биткойн без да работиш за него може просто да го купиш като валута.

15

сд

преди 8 години

Биткойн не ти дава никаква гаранция, ще умре заедно със създателя си който ще престане да го обновява и поддържа. Всяка флашка/DVD носител на протфейла може да бъде изгубена или да се развали. И после как OFfline портфейла ти ще знае че Online портфейла вече не разполага с тах и вече не са негови. Още повече тези в началото, които са си продали Биткойните когато са били по 7 цента и са станали милионери, а сега са 700 долара сега щяха да са газилионери.

14

Анонимен

преди 8 години

Хора, които още не са открили бутона Shift се изказват с експертно мнение. Бедна ви е фантазията в близките 10 години какви технологии базирани на биткоин и blockchain ще бъдат въведени. Все едно баба Пена да се изказва по проблемите на сателитния Интернет.

13

Анонимен

преди 8 години

"Икономист", биткоин е признат за валута в Европейския съюз - има такова дело в съдебната практика. Е, НАП в България го смята за финансов инструмент (в противореие, за кой ли път, с практиката на ЕС, за да го облага с ДДС). Отделно от това зад НИКОЯ валута не стои институция, стои само доверието в нея. Потребителите на биткоин имат доверие в него, затова и той е стабилен. А големите пикове и падове се дължат единствено на пазарите и на липсата на масовост. Но от последните новини стана реклама.

12

До Не сте толкова у

преди 8 години

Естествено. Който се усети в точния момент ще направи пари. Това важи за всяко начинание - точният момент е най-важен. Те си го и казват - има върхове и спадове. Ако уцелиш висока цена бързо ще направиш капитал. Ако е ниска няма да можеш да си платиш тока за компютъра дето копае. И аз имам един познат купи си супер мощна конфигурация да копае биткоини с идеята да прави пари. Е копа копа, дойде му сметката за ток и се отказа....

11

Анонимен

преди 8 години

Ала бала портокала...пазарувайте биткойни....след това ще ревете като малки деца. Финансовата система има изключително точни правила. Биткойн не покрива нито едно от тях!

10

Анонимен

преди 8 години

Паричната система се гради върху доверието на хората в дадена парична единица. Ако достатъчно много хора и институции се доверят на биткойна то той ще съществува.

9

Не сте толкова умни

преди 8 години

Преди години, един мой познат започна да копае биткойн. Каза ми и ме подканяше да се включа, но аз тогава умувах като вас и се правех на разбиращ нещата. Момчето е милионер в момента и с парите си направи IT фирма в Западна Европа. Аз се включих по-късно, изкарах някакви жалки пари и пийнах една студена водица. Та така, братя разбирачи! Понякога ние "разбирачите" сме толкова жалки и смешни, че чак ми става тъжно.

8

9 е адски прав

преди 8 години

9, Адски си прав. Проблемът при биткоин е само един - Федералния резерв не може да си напечата 10 000 000 днес и да ги похарчи както желае. Затова реват срещу него.

7

6

преди 8 години

"Друг проблем е сигурността... практически няма такава. Хак и мрак... оставаш без кинти."Кое от написаното от мен не ти стана ясно? Хора, бъдете по-скромни. По форумите убиват време доста по-запознати от вас.

6

Анонимен

преди 8 години

Хубавото е, че чичковците със самолетоносачите, които вардят петролната търговия в долари не могат да си печатат биткоини колкото им душа сака, както го правят с доларите.

5

Анонимен

преди 8 години

Каквото и да измислят щом е с цел печалба винаги ще има бедни, гладни , войни , и всякакви други престъпления . Монетарната система е недоношче както казваше другаря Живков за социализма!

4

3

преди 8 години

Разкажи го на спестяващите в британски лири (GBP), те ще те разберат :)

3

:)

преди 8 години

Биткойн не е нито пирамида, нито "кукичка за лапнишарани". Като всяка друга валута и биткойн се държи от глупавото доверие на плебеите, че ще могат да го заменят за блага в бъдеще. Какво си мислите, че доларите са по-защитени или... лирите :) Проблемът при биткойн е, че няма регулация и всеки тарикат с достатъчно пари може да предизвика пик или спад в цената, за да генерира печалби. Друг проблем е сигурността... практически няма такава. Хак и мрак... оставаш без кинти.

2

Анонимен

преди 8 години

Доколкото съм чувал от експерти Биткоин не е защитен от разбиване с квантови компютри. Но вероятно в бъдеще ще може да се променят крипто-протоколите така, че да бъде защитен и от квантова атака.

1

Анонимен

преди 8 години

Чиста финансова пирамида...