Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има толкова много да предложи на чужденците и инвеститорите, че държавата трябва да положи много решителни мерки, за да се промотира. Не само в Дания. Това каза посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"България е страхотна страна. Не е много голяма, но въпреки това е чудесна. С много потенциал и по отношение на нови сектори", каза Кьонингсвелд.

"Имаме редица датски компании, които са на вашия пазар. Повечето от тях имат представителства тук", допълни посланикът.

"Факт е, че няма много датски инвестиции, но в последно време бяхме свидетели на доста важни такива. Много се радваме да видим, че се откриват нови компании и има движение напред", каза още Кьонингсвелд.

По думите му чуждите компании, включително и датските, поглеждайки към възможностите в България, трябва да огледат и особено важния въпрос за върховенството на закона, корупцията и организираната престъпност.

"Това са теми, за които дори и ние като посолство трябва да предупреждаваме компаниите, които навлизат на пазара. Тези проблеми могат да разрушат всяка инвестиция и добър бизнес", допълни Кьонингсвелд.

Вижте още по темата във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase