Снимка: архив Bulphoto
fallback

През 2014 не можахме да разберем, че има ембарго, но през 2015 истински усетихме тежестта му. Това коментира по телефона в ефира на Bloomberg TV Bulgaria председателят на Националният съюз на градинарите Слави Трифонов.

Той подчерта, че зеленчукопроизводителите са понесли най-силно удара от загубите на пазара.

Освен за това как се отрази руското ембарго на внос на хранителни продукти от ЕС върху родните зеленчукопроизводители той говори за перспективите на сектора на фона на класификацията на сектора като приоритетен.

"Най-големите щети бяха преки, тъй като Русия е традиционен пазар за българските плодове и зеленчуци", каза Трифонов, контрастирайки с минималните косвените щети върху сектора като вносът на нереализирала се полска продукция.

Какво още каза Трифонов можете да чуете във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 8 години

В действителност зависимостта от един единствен пазар е пагубна за българската икономика, това е икономически закон в целия свят

60

Анонимен

преди 8 години

Тази статия е измама.България произвежда много малко плодове и зеленчуци, още по-малко отиват за износ.Турция, Казахстан, Узбекистан и Китай са големите вносители на земеделски продукти в Русия.Освен това качеството ни е много ниско, вижте каква продукция идва от Македония и после пак ще говорим.

59

ХАХАХАААА.....

преди 8 години

До ShoppЕвропейският парламент настоятелно призовава България да подобри възстановяването на парите от ЕС, използвани с измама. Това се казва в годишния доклад за 2014 г. за защита на финансовите интереси на ЕС и борбата срещу измамите с европейския бюджет. Документът ще бъде обсъден от Европейския парламент днес, на започващата седмична сесия в Страсбург.Прочети още на: dnes.bg/eu/2016/03/07/nervi-v-briuksel-bylgariia-ima-da-vryshta-evropari-da-pobyrza.295143

fallback