Снимка: Архив Reuters
fallback

Държавата може да регулира пазара на горивата у нас по два начина – като регулатор с КЗК и с данъчните складове, където постъпват горивата, обяви пред Bulgaria ON AIR бившият енергиен министър в кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков.

По думите му правата на КЗК в този случай не са никак малко.

"Стига обаче да работят с прокуратура и ДАНС, те могат да стигнат до дълбочина и да открият нещо", настоя той.

"През 2009 КЗК не откри нищо нередно – нямало картел, през 2012-а - пак нямаше. Сега е третият път, сега ще трябва да докажат дали има картел, след като обявиха, че такъв е имало", настоя той.

Припомняме ви, че миналата седмица КЗК обяви, че започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

"Проблемът е надълбоко пуснал корени, но трябва да бъде решен, защото това са загуби за държавата", настоя на свой ред левият депутат Таско Ерменков.

"Факт е, че има ведомствени бензиностанции, които не е ясно как определят цените, пък и не се знае кой и как зарежда там, пък и държавата удари земеделските производители, като им оряза ваучерите", припомни той.

Ерменков коментира и слуховете, че до България стигат горива от "Ислямска държава" и се продават по наши бензиностанции.

"Ако има положителен отговор за гориво от ИД, трябваше вече да знаем, да има задържани хора. Това са спекулации – може да има, може и да няма. Факт е обаче, че има контрабанда на горива", категоричен бе той.

По думите му борбата с корупцията у нас се превръща в PR на това правителство.

"PR или не PR, щом нещо се прави в тази посока, то трябва да бъде подкрепено", опонира му Трайчо Трайков.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Глад и мизерия

преди 8 години

Аз виждам по-големи проблеми от картела, например че хората нямат какво да ядът и същевременно мафията в лицето ББ ЦЦ ДП и т.н. няма къде да си похарчат парите...

10

Тинев

преди 8 години

" Ще се открие нещо, ако се работи с ДАНС, смята Трайчо Трайков " !Ще се открие нещо....? *** моля ви се, как тъй: Ще се открие нещо?Та дори и Той / с главно Т /, човека вожд, непобедимият Бойко Борисов отсече: Има картел.Как така ще се съмнявате в думите му? Или според Вас Той лъже? А, лъжец ли ще изкарвате Бойко?

9

Анонимен

преди 8 години

Само че горивата са най ефтини в България

fallback