Евгени Василев. Снимка: Личен архив
fallback

"Изстиване" на пазара на имоти може да се очаква към края на 2017 г. Това коментира в интервю за Investor.bg Евгени Василев, управител на компанията за недвижими имоти Arco Real Estate.

Той посочи, че се наблюдава оживление на пазара в София. В началото на годината интересът със сигурност е бил генериран от освободените средства от Корпоративна търговска банка (КТБ).

Ръстовете на пазара обаче са много плавни и нямат нищо общо със ситуацията отпреди кризата.

"Има една група хора, които имат парите, но ще изчакат качествените проекти, за да инвестират в тях. В крайна сметка цените са се качили с 3-4%, а не с 30-40%, няма нищо общо с онази истерия, която се случи на пазара преди кризата", коментира той.

По-силен ръст на цените Василев очаква през следващата година, но увеличението ще е в рамките на 10 на сто.

Новото строителство е най-търсено от потенциалните клиенти. Старото строителство също си има почитатели най-вече заради локацията на имотите.

Цялото интервю можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

Поредната лъжа. На пазара се предлагат едни и същи от 2 години, повечето панелно строителство. По няколко агенции предлагат един и същи имот и чакат някое наивно рибе да клъвне.

5

Анонимен

преди 8 години

Той и сега пазарът си е студен. От време на време го претоплят. Който се хванал, хванал. При намаляващо а дори и в София стагниращо население, няма как да е различно. Кой ще живее и наема апартаменти - прасета ли? Виж при земята е различно, защото вече не я "произвеждат" и в световен мащаб хората се увеличават, съответно и глада. Търсене и предлагане.

4

Анонимен

преди 8 години

Абсолютни измишльотини на брокерчетата. Едни и същи обяви се въртят по имотните сайтове с години вече. При новото строителство е възможно да има някакво раздвижване, но за прогнилите 50 годишни панелки поставили цени, на които можеш да си купиш лукс имота на гръцки остров. Това продаване няма, но наивниците си вярват.

fallback