Снимка: Reuters
fallback

Акционерите в КТБ няма как да направят конкретно предложение за спасяването на банката, ако не знаят какво е реалното й състояние. Това каза пред БНР финансовият експерт Красимир Ангарски, който участва в експертния съвет на работодатели и синдикати за оздравяването на банката.

Oще по темата
Припомняме, че бизнесът и синдикатите проведоха последните дни две срещи във връзка с банката, като домакин на едната бе главният прокурор, а на втората – БСК.

Ангарски коментира, че досега не са давани конкретни предложения за оздравяване на поставената под надзор банка, защото към момента БНБ не е оповестила какъв е резултатът от проверките на КТБ.

Същият проблем стои и пред основните акционери, които не могат да разработят конкретно структурирано предложение, без да се знае точното състояние на банката. "Те или трябва да бъдат пуснати да правят проверка, или да бъдат точно информирани. Досега не е ясно с колко трябва да се увеличи капиталът на КТБ“, каза експертът.

Той коментира и вчерашното писмо на управителя на БНБ Иван Искров, в което се казва, че какъвто и вариант за оздравяване и отваряне на КТБ и ТБ „Виктория“ да бъде избран оттук нататък, „той минава през решение на правителството и на следващото – 43-то Народно събрание, а не само през Централната банка“.

Красимир Ангарски заяви, че след изборите ситуацията няма да се отключи и ако някой очаква КТБ да бъде оздравена с 3,5 млрд. лв. от бюджета, това няма как да се случи.

Има възможност да се разгледат проекти за пазарно решение, включително с участието на Фонда за гарантиране на влоговете и да не се иска държавна помощ, твърди той.

Ангарски попита защо не се отваря ТБ „Виктория“ и поиска да бъде оповестено дали в тази банка има проблеми или не. "Там също има стотици клиенти, които чакат да бъде отворена", допълни той.

Още по темата може да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

гражданин

преди 9 години

Искров, не се прави на умряла лисица ! Действай и върни парите на хората докато не е станало бетер късно !!!!!! Схемата е ясна !

14

ribkata

преди 9 години

Ха така! Има ли ТБ Виктория проблеми?Той (Искров) искал да оздравява банките?! Добре де, ама затова ли се опитаха да приемат решение за разпродажба на активи на портфейли и съсипване на банките от групата унищожавайки жизнеспособноста им за възстановяване. Затова ли са дали разпореждания на проверяващите да съставят план за закриване и разпродажба!!! И това било "ОЗДРАВЯВАНЕ", а и може би е равно по сила с това, коeто направихте с ***?!?Това са двойни стандарти и прикриване на истината!

13

Анонимен

преди 9 години

абре какво се правите на големи икономисти с чужди пари .връщат гарантираните пари и точка.той се изказва оня се изказва .минават 6 месеци и му се взимат на тоя крадец и застрахователна компания и лизинги и заводи сгради и все самолети вартолети .защото ще има секс.разни директори негови ще ми карат лимузини с крадени от хората пари.

fallback