Снимка, БТА
fallback

Около 300 вложители в поставената под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка протестираха днес пред сградата на Българската народна банка със скандирания "Оставка" и "Затвор",  съобщава БНР.

Акцията е организирана от Facebook групата КТБalive, в която в момента има над 4500 участници.

Oще по темата
„Искаме от Управителя и управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия. Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни“, се казва в съобщение на групата до медиите.

Протестиращите държат лозунги с надписи "Арест на виновните за КТБ", "Победа след 405 дни на улицата", "Бареков, върни парите в КТБ“. Хората настояват банката да отвори и спестяванията им да бъдат изплатени. Освен това настояват за среща с управителя на БНБ Иван Искров, каквато засега им е отказана. Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите.

Инициаторите обмислят постоянно присъствие пред централата на КТБ и пред сградата на БНБ до решаване на проблема. Обсъжда се и провеждането на голям протест на 18 август.

Акцията е добре охранявана от полицаите на БНБ, разположени са и допълнителни части на реда, които ограничават протестиращите в определен периметър.

Още по темата четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 9 години

Гражданите на България са отстранени от собствената си държава, а нейните институции са впрегнати да работят срещу тях. Интересите на групировки и олигарси подчиняват и корумпират цялата държавна машина, овладяват ресурсите и унищожават правовия ред

66

ха-ха-ха

преди 9 години

Е това е да си мизерен *** :). Нямаш кинти, нямаш притеснения и за петарка пишеш глупости и ръсиш мозък по форумите.А другите да му мислят. 61 млрд. депозити за крадене се събраха. Сега тестват матряла. Като видят, че ходят по 50-100 човека от 100 хил. засегнати ще преминат и към план Б - кат бутнат още банка - две и борду заминал. После Аржентинския вариант и курс евро - лев 30 кинта за евро. Еваларка матрял

65

Наблюдател

преди 9 години

Президента също е съучастник. Това е заговор срещу България.Цели се разклащане и колапс на банковата система ,падане на борда, хаос в държавата , сриване на българския бизнес, вземане на голям заем от МВФ и тоталното поробване на българите с деситилетия напред.

fallback