Министър Десислава Терзиева Във Врачанско. Снимка: БТА
fallback

Общо 34 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат вложени в ремонт на второкласни и третокласни пътища на областите Враца, Монтана и Видин през тази година, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя уточни, че от общата сума 9 милиона лева са само за област Враца. Днес министър Терзиева и Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътната инфраструктура", инспектираха строителството на обходния път на Враца. Трасето е част от международния път Е-79, дължината му е почти седем километра и е на стойност 17 млн. лв., съобщава БТА.

Пред журналисти Терзиева посочи, че е доволна от състоянието на строителните дейности и допълни, че строителите са уверили, че пътят ще бъде готов за 1 юни.

Трасето на пътя, което включва пътен възел с подлез, три кръстовища и железопътен прелез, вече е изградено и върху част от него е положен и първият пласт асфалтово покритие.

След това двамата участваха в "първа копка" на рехабилитация на второкласния път Криводол-Девене-Борован.

По проекта се предвижда основен ремонт на участъци от второкласния път от границата на област Монтана през Криводол, Девене до Борован с обща дължина 19 километра, като ще бъде извършен и ремонт на мост над река Ботуня.

Строителните дейности в размер на 10 193 976 лева ще се извършат с подкрепата на оперативна програма "Регионално развитие". Изпълнител на проекта е сдружение "Пътища Северозапад 2012".

Министър Терзиева отбеляза в словото си, че второкласният път е най-пряката връзка на област Плевен през Бяла Слатина и Криводол с област Монтана и главен път Е-79 към Дунав мост-2 във Видин. По думите й изпълнението на проекта ще подобри живота на хората и безопасността на движение в малките населени места край пътя. Тя допълни, че това е част от изпълнението на ангажиментите на правителството към населението в най-изостаналия регион на страната, което ще продължи с ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 10 години

Във Враца пътищата можеш да ги познаеш само по пътните знаци, иначе са си добре изорани коларски пътеки.

15

nedkodd

преди 10 години

НЕ РАЗБРАХ?ТЕЗИ НА СНИМКАТА КРАДЦИ ЛИ СА ИЛИ СА СЪС НАРКОТИЦИТЕ.НАЛИ Е СЛЕДСТВЕНА ТАЙНА ДО КАТО ТЕЧЕ СЛЕДСТВИЕТО? *** ГИ ЧАКАТ ВЪВ ЗАТВОРА!!!

14

Анонимен

преди 10 години

25 млн за онова дребното кръгово при телевизионната кула в София ,30 млн за цели региони,няма нужда от коментар

fallback