снимка: Bulgaria On Air

Клиентите на ЧЕЗ ще платят средно с 20,9% по-ниски сметки за електроенергията, която са консумирали през януари 2014 г. в сравнение с януари 2013 г., заяви в ефира на Bulgaria On Air Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите” в „ЧЕЗ Електро България” АД.

По думите и средната стойност на фактурите, издадени към 30 януари 2014 г. в Западна България, е 53 лева с ДДС, докато година по-рано тя е била 67 лева с ДДС. Най-голям дял - 64,25%, от сметките, са в диапазона до 50 лева, категорична е Йорданова. Сметки над 100 лева ще платят близо 15 на сто от клиентите на дружеството.

„Данните ни показват, че средната консумация на клиент през януари 2014 г. е намаляла с 10,2% в сравнение с година по-рано до 325 киловатчаса. Отдаваме това на културата на спестяване, която все повече клиенти придобиват. Нека не пропускаме и че все пак зимата е доста топла“, обясни още Зорница Йорданова.

Тя отчете още, че близо 136 000 клиенти на ЧЕЗ са се отказали от хартиените фактури и получават сметките си по електронен път.

„Услугата електронна фактура е част от стратегията на ЧЕЗ за въвеждани на модерни, мобилни и удобни услуги за клиентите. Освен безспорните си екологични ефекти електронната фактура е по-бърза, сигурна и удобна алтернатива на хартиения носител“, допълни Йорданова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase