Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Реформите са най-добрият начин за привличане на инвеститорски интерес, заяви в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на КРИБ и управляващ директор на PwC Петко Димитров. Той допълни, че държавата следва да създава среда, не да прави реклама зад граница.

„Продължавам да вярвам, че все още се намираме  в криза на доверието, въпреки отчитането на ръстове в много държави. В този смисъл единствената реклама на България би била енергични, диалогични реформи”, коментира заместник-председателят на КРИБ.

На по-голяма активност следва да заложат търговските представителства,  коментира още Димитров.

Привлекателността на страната ни за инвеститорите зависи от  политическата прогнозируемост, запазването на валутния борд, на ниските данъци и финансовата дисциплина, от повишаването на усилията по събираемостта на данъците и т.н., подчерта заместник-председателят на КРИБ.

"Правителството не успя да си осигури политически толеранс дори в първите 100 дни на управление, но продължава да работи и КРИБ ще застане зад всяко действие в подкрепа на бизнеса",  заяви още  Димитров. Той допълни, че политическият риск е фактор за всеки вид капитал. По думите му КРИБ работи особено успешно с министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов. Нещо повече, това било най-оптималното сътрудничество от 14 години насам. Добро било партньорството и с  външно министерство.

По отношение на еврофондовете, усилията трябва да бъдат насочени към недофинансираните сектори и към повишаване на качеството на живот, коментира Димитров.  Друг важен момент е опростяване на процедурите и експертната оценка.

През новия програмен период голямо ударение се поставя върху публично-частните партньорства, както и върху това дали проектът е финансиран по банков път или със собствени средства. - „България няма много добри примери за публично-частните партньорство. А, това може да доведе до много добри ефекти особено в провинцията, където стандартът на живот е много нисък,” коментира Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 10 години

Pitaite Beshirova Mancheva, tia sashto znae.

1

Анонимен

преди 10 години

Впечатляващ стоманен поглед!PwC е един от 4-те големи мозъчни тръстове в света:юпита,бели якички и големи заплати.Това са реално хората ,които управляват света.Чуждите инвестиции са = липса на суверенитет,но трябва да сме свикнали.КРИБ се противопоставят на БСК,където са 60 годишните терминатори на българската индустрия като Валентин Захариев напр. терминирал Кремиковци,ОЦК,Горубсо,Антон Иванов.Всички са комунисти,като не забравяйте,че към 1989г те са 1 млн човека.

fallback