източник: Химко
fallback

До края на месец февруари държавата трябва да придобие "Химко" - Враца, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев днес пред журналисти.

Крайната цена, за която ще бъде придобито предприятието, ще бъде приблизително 50 млн. лева. 

След като сделката бъде финализирана, целта на правителството е заводът да заработи възможно най-бързо. Преди това обаче ще се правят анализи и оценки. "За Химко има пазар и има бъдеще", коментира Стойнев.

Придобиването на радневския завод "Ремотекс" от държавата обаче буксува. Стойнев обясни, че собственикът на предприятието настоява за необосновано висока цена.

"За съжаление, не можем да се споразумеем със собствениците за цената. Трябва в него да влезе компетентен оценител, който да прецени, и реално, на база преценката, да се разбере каква е цената на активите, защото имаме огромни разминавания", обясни днес Стойнев.

Икономическият министър увери, че правителството ще работи за реиндустриализацията на България.

"Основният проблем на българските граждани е, че са бедни. За да забогатеем, ние наистина трябва да използваме всички необходими ресурси и програми, които имаме", допълни той.

"В продължение на 20 години преход ние вървим към пазарна икономика. Ние казваме, че държавата трябва все по-малко да се намесва в предприятията и в бизнеса. Разбирането на сегашното правителство обаче е, че за предприятията в тежко положение трябва държавна намеса и ние ще го правим", заключи Стойнев.

Още икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

внтж

преди 10 години

До Анонименкакви данъци бе то твоите данъци отиват за пенсионерите за пенсии ***-а и от теб и мен не зависи и по склонен съм да ги вдигнат на крака тези заводи отколкото да откраднат парите като предишните на тиквата хората

109

Tepix

преди 10 години

Супер яко, с моите данъци се прави сърдечен масаж на мпациент, починал преди 15 години. Сега очакваме и заводи в Монтана, Видин и Лом, занимавали се с нещо толкова важно днес като производство на уокмени изведнъж да се окажат страшно печеливши и важни за държавата!

108

Иван Кавхан

преди 10 години

Работещите да им се заплащат навреме с всички осигуровки щедро възнаграждение за да са мотивирани да си вършат съвестно работата и предприятието да има престиж. Които показват талант да се издигат и да получават допълнителна квалификация организирана в самото предприятие - НИКАКВИ КАДРУВАНИЯ - ТЕ ВОДЯТ ДО ФАЛИТ. Само по-такъв начин такова предприятие ще носи големи печалби в хазната за всякакви социални дейности.

fallback