В документ от 20 хил. думи Комунистическата партия на Китай разкри 60 планирани задачи за реформи на десетилетието. Снимка: Ройтерс
fallback
България
Хората с пенсии до 251 лв. включително ще получат по 50 лева допълнително по Коледа, като помощта ще достигне до малко над 1 млн. пенсионери.
И една не толкова проиятна новина... Билетите за влаковете ще поскъпнат средно с 5% от 1 януари догодина. Тогава ще бъде въведено и новото разписание.

През септември износът на България на месечна база е спаднал най-много сред страните членки на Европейския съюз. Тревожна или не е статистиката за месеца, оставяме да прецените. На годишна база обаче експортът нараства с 6,7%.

Същевременно и софтуерният бранш се обяви за оставката на кабинета на Пламен Орешарски.
Борсата
Предстоят промени в състава на Съвета на директорите на Българска фондова борса АД и Централен депозитар АД. Наскоро отново се заговори за тяхната приватизация. Каква ще бъде промяната – предстои да разберем най-късно на 14 януари 2014 г., за когато е свикано общото събрание на акционерите на БФБ АД.
Нашият колега, анализаторът Мариян Йорданов, разпали читателите с неговото мнение за инвестициите и съветите за успешно управление на личните финанси.
По света
Освен университетите в България, и тези в Гърция се превръщат в арена на протести. Висшите училища излизат на стачка срещу съкращенията и по-специално - срещу прилаганата от правителството антикризисна мярка за включване в "схема на мобилност" на трудещите се, които най-вероятно впоследствие ще бъдат уволнени.
Същевременно в страната, която въведе редица антикризисни мерки в Гърция – Германия, преговорите за съставяне на правителство навлизат в решителна фаза.
На извънредна пленарна сесия пък днес Бундестагът обсъди шпионския скандал и последните разкрития на Едуард Сноудън.
Между другото
На пазара на суровини и виртуални валути се случват интересни неща. Петролът навлезе в най-дългия си мечи пазар от 15 години, а биткойнът се изстреля до над 600 долара за брой.
Гръцката верига магазини Jumbo дебютира на румънския пазар.
Дебатът
Автомобил, жилище, депозит или рискова инвестиция? Как предпочитате да харчите парите си, спестяванията си? Как управлявате личните си финанси и изобщо - умеем ли да го правим добре? Вашите мнения и коментари очакваме на нашата електронна поща - info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 10 години

Кабинетът нищо не е подарил на пенсионерите защото пенсиите им са рекордно ниски и окрадени от червените *** и сега ги залъгват с 50лв.като им отпускат малко по малко, колкото да поемат глътка въздух.Не се заблуждавайте,че са подарили нещо!Напротив-ощетени са милион честно работили български граждани!

30

Анонимен

преди 10 години

Всеки случай един пенсионер заслужава много повече от един социално слаб или бежанец които нямат и ден стаж

29

Анонимен

преди 10 години

До ХаралампитоТочно така реагирах и аз

fallback