Снимка: Impact Press Group
fallback

Летище Варна получи награда от кмета Иван Портних за инвеститор номер едно в морската столица.

Инвестицията е вложена в новия модерен терминал на летището. Само за строителството на терминала са дадени над 75 милиона лева.

Терминалът бе построен за около 20 месеца. Той е разположен на площ 20 000 квадратни метра, като това е около 3 пъти по-голяма площ за обслужване на пътниците от стария терминал.

Новият пътнически терминал във Варна е втората мащабна инвестиция на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД във варненското летище за последната година и половина. В края на миналия февруари бе открита напълно обновената писта за излитане и кацане на самолети – инвестиция за 40 млн. лева. Същевременно концесионерът е изплатил повече от 100 млн. лева на държавата под формата  на данъци, концесионни и други такси.

Автор: Медийна група “Черно море".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ниКола

преди 10 години

До АсеновЧовек, говориш наизуст. Концесионер на летището са германците, а самото летище си е на България, на държавата ни!!! Новият терминал е една чудесна инвестиция за града; беше повече от наложителна. Нормално е да получи награда. Това, че кмета е отделил един час да отчете единственото хубаво нещо, което се е случвало в тоя град от години, не значи че прави минети. Много са ви сбъркани представите на някои хора. Искрено ви съжалявам,.

17

Асенов

преди 10 години

Ясно. И тоя ще прави минети на ***. Само варненци знаем какъв ни го нахлузиха с това летище ***. Едни от най-скъпите цени в европа. Като цяло сме изолирани от света заради техните цени. Принуден съм да ходя или до София или до Констанца, за да мога да си позволя цени, от които иначе се възползват хората в нормалните европейски държави, получаващи десеторно по-голяма заплата от моята. Не инвеститор, а грабител номер 1!

16

ОТ ВАРНА до никъде

преди 10 години

Толкова скъп ***,няма никъде в НОРМАЛНИЯ свят! От Варна само скъпи полети за никъде... Една огромна джунгла! Мафиоти са взели това летище,самолети не остават да нощуват там????Защо ли? Идват само лятото едни чартъри,за които германците плащат не-повече от 30 евра в посока за полет и британците са така! Ако си нормален пътник и искаш да летиш до Хамбург например-трябват ти минимум 1000лева! Хиляда. ХИЛЯДА лева...500 ЕВРАЦИ! До София имаш промоция???? 130 лева! НОРМАЛНИТЕ обикалят света за 300?

fallback