Водещата френска компания Air France Industries KLM Engineering & Maintenance подписа споразумение за разширяване на поддръжката на компоненти за самолети A220 на "България Еър". Това стратегическо партньорство има за цел да повиши оперативната ефективност и да осигури оптимално обслужване на флота A220 на националния превозвач.

Като известен доставчик на цялостни авиационни решения, AFI KLM E&M се ангажира да предоставя висококачествени услуги, специално адаптирани за самолетите от модела A220. Чрез това партньорство "България Еър" ще се възползва от широка гама от решения за поддръжка на компоненти, предназначени да оптимизират експлоатационната годност на самолетите и да намалят разходите за поддръжка. Поддръжката на компонентите включва предоставяне на части от оригинално оборудване, технически услуги на място, ремонт на компоненти и достъп до обширен инвентар от резервни части.

"Националният авиопревозвач се радва да си партнира с AFI KLM E&M, за да разшири възможностите си за поддръжка на компонентите за новите ни самолети A220. С това разширено сътрудничество можем да подобрим още повече надеждността и комфорта на нашите полети, осигурявайки безпроблемно пътуване на нашите клиенти." каза Георги Георгиев, оперативен директор на „България Еър“.

Марсел Куейн, вицепрезидент "Продажби в Европа и ключови клиенти" в Air France Industries KLM Engineering & Maintenance, изрази своя ентусиазъм за партньорството: "Горди сме, че бяхме избрани за партньор на „България Еър“ за поддръжка на компоненти за A220. Богатият ни опит и глобалното ни присъствие ни позволяват да осигурим най-високо ниво на поддръжка и да гарантираме, че въздушния флот „Бъл’гария Еър“ от моделите A220 остава в челните позиции на високи оперативни стандарти.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase