Найденов в Гоце Делчев. Снимка: БТА
fallback

България ще реагира остро, а земеделският министър Мирослав Найденов ще изпрати писмо до двамата еврокомисари Дачиан Чолош и Джон Дали, с което ще изрази категоричната позиция на страната ни да застане против готвените промени на директивата за тютюните.

Те ще доведат до ограничаването или забраната на производството на ориенталски тютюн.

Това е заявил Найденов на среща с тютюнопроизводители и открит Консултативен съвет по тютюна в Гоце Делчев, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
 
Министърът е подчертал, че по тази позиция са абсолютно единни и управляващи, и опозиция, защото производството на ориенталски тютюн няма алетернатива, а страната ни е на едно от първите места в Европейския съюз по производството му.
 
Този сектор ще бъде подпомаган от държавата, независимо от кризата, за да се запази работата на над 200 000 души. По думите на Найденов, в бюджета и за следващата година е заложена същата сума за субсидиране на сектора, както и през тази година.

"Ако все пак се стигне до ограничаване производството на ориенталски тютюн, заетите в сектора ще получат достойни
компенсации, които да им дадат алтернатива за друг поминък", е заявил още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

!!!!!

преди 11 години

Целенасочената акция започна с манипулации за липса на алтернативно препитание визирайки абсурди като добив на камъни за слагане по покривите. ПР ите са прибрали яки пари и сега ПОЧВА ГОЛЯМОТО ЛЪЖЕНЕ и МАНИПУЛАЦИЯ.

20

!!!!!

преди 11 години

Тъпата крава (евродеепутка) мъжки брани кило пръжки.Мизерията обрича на ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ засегнатите слоеве на населението, а "дамата" е една от "сводничките" живеещи от експлоатацията. Питахте ли я колко се полага за сводничество? Както се вижда и от другите коментари браним механизъм за заробване на част от населението от ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУТРИ за които тютюнджиите трябва да гласуват.

19

Kukuruzov

преди 11 години

az ne iskam s moite pari ot moite danatzi i na drugite rabotlivi hora ot bg narod da izdarjam tezi marzelivi tutunoproizvoditeli ! protestiram bg darjava i bg narod da plasta subsidii 74 miliona bg leva na bg tutunoproizvoditelite! s tutunopusheneto tzyalata Evropa se prebori i go zabrani na publichni mesta! az ne iskam bg narod da poluchava pomosti ot EU, za da izdarja marzelivi bg tutunopushachi i bg narkomani - sram i pozor za bg narod!

fallback