Емил Караниколов. Снимка: Личен архив
fallback

Международни компании и трансгранични консултанти се интересуват от приватизацията на Агенцията Дипломатически имоти в страната, съобщи в интервю за Investor.bg директорът на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов.

„Не мога да заявя конкретно име на стратегически инвеститор, защото адвокатите и консултантите избягват да дават информация за профила на клиента, който представляват“, посочи Караниколов.

Той коментира, че очаква към агенцията да има по-голяма интерес, отколкото към ВМЗ-Сопот.

Само една фирма е подала документи за приватизацията на „Техноекспорстрой“, допълни Караниколов. От „АТ Инженеринг 2000“ са предложили над 50 млн. лева за държавното строително дружество.

Предложението на компанията е над справедливата пазарна стойност, която имаме по предварителни оценки за "Техноекспортстрой"“, коментира шефът на агенцията по приватизация.

Екипите на агенцията ще проверят дали всичко по предложения договор отговаря на изисканията и вероятно ще имаме нужния доклад до края на тази седмица“, допълни той.

До момента само дружествата „Сейдж Кънсълтънс“ и „ЕМКО ЕООД“ са купили тръжна документация за приватизацията на ВМЗ-Сопот, каза още Караниколов. Преди време интерес към предприятието е проявила израелската компания Elbit, както и руски инвеститор, но засега те не са купили документация за участие в процедурата.

Цялото интервю с Емил Караниколов можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 11 години

Цената на бръмбарите в сградите сигурно е по-висока от самите имоти.А инвеститорите можете да разпознаете по огромните уши! Вгледайте се !!!

4

анонимен

преди 11 години

До Анонимен АДИС се занимава с подслешване и следене на дипломати(неофицялно),Офицялно обслежват дипломатическия корпус

3

Пешо

преди 11 години

Евреи от цял свят искат да купят АДИС!

fallback