НЕК и "Мини Марица Изток" имат нови ръководители. Снимка: архив Булфото
fallback

Националната електрическа компания (НЕК) и "Мини Марица Изток" ЕАД имат нови директори, след като днес икономическият министър Делян Добрев прие оставките на досегашните ръководители на двете държавни компании Иво Лефтеров и Евгени Стойков, съобщиха от икономическото министерство.

НЕК вече се оглавява от Крум Анастасов, който е завършил Техническия университет в София, специалност „Електрически мрежи и централи“. Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и Eagle’s Flight Creative Training Exellence Inc. - Канада, както и бюджетиране в Нов български университет.

Анастасов има 21 години стаж в енергетиката, от които десет на ръководни постове. Преди да бъде назначен за директор на компанията, той е бил ръководител на управление регулиран пазар в НЕК ЕАД.

Иво Лефтеров беше назначен временно на поста изпълнителен директор на електрическата компания, след като предшественикът му Михаил Андонов беше назначен за директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ).
Конкурсът за нов постоянен директор на НЕК беше обявен в края на юни.

Начело на „Мини Марица Изток“ застава Теодор Дребов – минен инженер, бивш директор на държавните мини „Антрацит“ и „Бобов дол“, както и ръководител на различни направления в някогашния Комитет по енергетика и Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси.

Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии“ в икономическото министерство.

Мотивът за смяната на шефа на мините е подобряване на координацията и темпото на работа в дружеството, пише в съобщението на министерството.

Още бизнес новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Аз

преди 11 години

много импотентни хора се изказват

6

fuck off

преди 11 години

Българските "демократи" и продажните юпита могат да фалират и наркотърговията или контрабандата с оръжие - толкоз са некадърни!! Пък и приятно е да продадеш нещо което не е твое , ама срещу тлъста комисионна - тогава не те интересува за колко ще продаваш - може и да го подариш...

5

Анонимен

преди 11 години

Кажете как се докарва компания като НЕК до фалит? Моля, кажете! Защото аз съм сигурен, а имам скромни познания, че НЕК се фалира умишлено.

fallback