Снимка: архив Reuters
fallback

Преференциалната цена, по която се изкупува енергията от възобновяеми енергийни източници ще бъде намалена от 1 юли 2012 г., заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.

В момента се правят анализи, но категорично ще се понижат цените на енергията най-вече от фотоволтаици, защото се намаляват и капиталовите разходи, заяви Семерджиев, без да се ангажира с конкретен процент. 

Шефът на регулатора отказа да коментира каква ще бъде цената на природния газ през третото тримесечие на годината, като обяви, че се чака заявлението на 
"Булгаргаз".

Окончателното предложение на българския доставчик за цената на природния газ за третото тримесечие на 2012 г. ще бъде оповестено при внасяне на предложението в ДКЕВР на 11 юни т. г.

От газовата компания вчера официално оповестиха прогнозата си за цената на синьото гориво през третото тримесечие на годината, според която върху стойността трябва да окаже влияние само курса на долара.

Засега обаче все още не са подписани анексите към действащите договори за цената на газа, които да позволят договореното намаление с руската страна от 11 на сто да се приложи на практика. Вчера работна група, начело с изпълнителния директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов, замина за Москва с намерението да бъдат подписани необходимите документи.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Мутроинвеститор

преди 11 години

ХА ХА ХА..., добре че вече направихме ветропарка и сега години наред ще цоцаме страхотни суми. То досега Закона работеше за нас бе овчици мамини.

8

mpimpan

преди 11 години

Тонът на тази политика се задава от Германия,където правителствате се водят за носа от група екоталибани!

7

ku4eto

преди 11 години

Цената на "зелената енергия" ще се понижи..........................на куково лято

fallback