Николай Вълканов. Снимка: Булфото

„Нямам какво да крия и ще разкажа всичко за случая с Ахмед Доган и Цанков камък в едно последващо интервю”, заяви генералният директор на „Минстрой Холдинг” и един от новите собственици на „Горубсо-Мадан” Николай Вълканов в ефира на TV7. 

Той обяви, че заплатите на работниците в „Горубсо-Мадан” са изплатени, а до два месеца ще бъдат покрити и неплатените осигуровки към държавата.

Вълканов разкри, че сделката за предприятието е около 40 млн. лева, като близо 33 млн. са непокритите задължения на стария собственик, а 4-5 млн. са разходи за неотложни инвестиции в предприятието.

Той смята, че това е една от най-добрите сделки, които е сключвал и няма никакви допълнителки договорки и задължения към правителството, освен да изправи компанията на крака.

Тя се е проточила във времето, тъй като имало редица кредитори на предприятието, които са били запорирали акциите му и са правили невъзможна продажбата му.

Мечтата на Вълканов е да възстанови рудодобива в Родопите, тъй като това е единствена алтернатива за поминък на местното население и ще е доходоносен бизнес за всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase