Снимка: архив, Импакт прес груп
fallback

Задава се поскъпване на таксиметровите услуги. Причината е в по-високите цени на горивата.

В някои райони на страната, като Кърджали и Хасково, увеличението вече е факт. В София таксиметровите компании също подготвят нови цени на услугата, предаде БТВ.

В столицата работят около 6000 таксита. При едно сериозно поскъпване на тарифите близо 1000 автомобила ще бъдат спрени, заради спад в поръчките. Затова от бранша обмислят плавно поскъпване, което може да стигне до 20-30 процента.

"Ако сега тарифата е 56- 57 стотинки ще стане 70 и няколко. Шофьорите вече финансово не издържат, когато разходите за поддръжка на автомобила се увеличават и ние не увеличаваме цените, шофьорът носи по-малко пари вкъщи", коментира Емил Игнатов - собственик на таксиметрова компания, пред камерите на БТВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 12 години

Тоя Боко е виновен и оня Дянко

67

Анонимен

преди 12 години

Тези,които уважават професията си и имат отговорно отношение към нея са на дизел.Честните шофьори,които имат лоялно отношение към клиентите,не лъжат и не мамят,те са на загуба.Шмекери в България всякакви,но начините за справяне с тях не са като се държат изключително ниски цени при този скок на горивата.С престъпността се бори полицията.Да не говорим,че таксита на метан не трябва да има.Но беден народ,какво да се прави.Метанът е опасно решение.

66

dona

преди 12 години

да се вдигат цените хората от къде ще изкарват пари и те семейства хранят. Всичко се вдига те от къде да вземат пари за коли , подръжка и горива и никой не казва колко изкарват колкото да напълнят гущите на КАТ , ДАИ и други държавни кожудери. Но те трябва да се надигнат и да защитят интересите си и да са вчелните редици на очакващата ни пролет .Ние ще победим

fallback