Снимка: Булфото
fallback

Управителният съвет на БНБ лиши петима акционери на Общинска банка от право на глас в общото събрание, съобщиха от централната банка.

Тези акционери притежават повече от 25% от капитала на Общинска банка и според решението на БНБ ще бъдат лишени от право на глас за шест месеца.

Решението на централната банка дава възможност на мажоритарния собственик  - Столична община, да си върне контрола над банката. В момента общината има един представител от общо трима в Надзорния съвет и не може да смени останалите двама, тъй като за това е нужно мнозинство от 75% от гласовете.

Сега Столична община трябва да свика общо събрание, на което другите акционери няма да могат да гласуват, да смени Надзорния съвет и устава на банката, за да си върне контрола над нея. В момента банката се контролира от Христо Ковачки.

Мотивите на БНБ вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

атом

преди 12 години

А някой от Вас направи ли си труда да види в статистиката какво е развитието на банката през последните 6 години?!?зАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА И ТО БЪЛГАРСКА БАНКА С ПОВИШЕН МЕЖДУНАРОВЕДН РЕЙТИГ! А за простите ѝГЕРБЕРАСИ- отворете търговския регистър и се насладете колко са ПРОСТИ вашите общинари които искат да променят надзорния и УПРАВИТЕЛЕН съвет на ОБЩО Събрание!!!! И след това има корекция в търговския регистър!АМАН ОТ ХОРА БЕЗ ЗНАНИЯ И ПОТЕНЦИАЛ В СОС!ПРИМЕРИ КОЛКОТО ИСКАШ!НО ТОВА ПО КЪСНО

17

Анонимен

преди 12 години

ТОВА Е ДОБРЕ, НО КАТО ЦЯЛО ВЪРТИМ ЕДИН ПАРИ И НАКРАЯ ОТНОВО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ДУХА НА ДУДУК ИЛИ НА ДОНДУК... КАКТО ДОЙДЕ!

16

Евала

преди 12 години

Следващата стъпка, като приклю(ат с Ковачки е г-н Банев "Фараона"... Трябва да бъде вкаран в затвора за най-голямото ограбване от времето на масовата приватизация та чак досега - АКБ, Полимери и т.н. и т.н. съсипани дружества умишлено доведени до фалит и източени...

fallback