Снимка: Reuters
fallback
Apple разочарова инвеститорите, след като се оказа, че само 17 млн. iPhone са продадени през изминалото тримесечие. Практически това е ръст от 21% спрямо предходната година, но анализаторите очакваха да бъдат продадени над 20 млн. смартфона, пише Ройтерс.
 
При представянето на финансовите резултати главният изпълнителен директор Тим Кук доста се помъчи да обясни по-ниския ръст и същевременно обеща нови рекордни продажби. 
 
„През втората половина на тримесечието започнаха да се появяват все повече слухове за нов модел на iPhone, които накараха много купувачи да изчакат с покупката си. Пускането на iPhone4S след това обаче надмина всички очаквания с 4 млн. продадени устройства през първия уикенд“, заяви Кук.
 
Затова той е убеден, че през тримесечието, което завършва през декември, компанията ще отчете нови рекорди. За това ще допринесат както новият iPhone4S, така и намаленията в цените на старите устройства iPhone 4 и 3GS. Сегашният рекорд бе поставен през тримесечието, завършващо през юни с 20,34 млн. продадени устройства.
 
Оптимистичното изказване заедно с изненадващо високите прогнози за приходи и печалби през текущото тримесечие обаче не можаха да убедят инвеститорите. Под управлението на Стив Джобс Apple винаги правеше доста консервативни прогнози и не на последно място именно затова всяко тримесечие надхвърляше очакванията. Тим Кук обаче вдигна доста високо летвата с очаквания за приходи от 37 млрд. долара и печалба от 9,30 долара на акция.
 
Още технологични новини в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

да 33

преди 12 години

да съм казъл в пoста че съм умен!?!?Ами не, както виждаш от правописът ми не съм от ителегенцията, просто споделям мисли на базата на факти. И тъй като не съм от умните и богатите не мога да са позволя тамагочи с женски дизайн и си копувам телефон iСиктир. Просто не разбирам как половин USA ги вълнува темата за тамагочитата повече от външната им политика, която е агресивна и унищожава буквално хора. А като не им отпуснат кредит за ново тамагочи са готови на революция и стачкуват пред Wallstreet

31

...

преди 12 години

Ти като си от умните да се беше научил и как се пише думата "кУпувам"

30

бай ганю

преди 12 години

абе,тия айфони сигурно снасят яйца и после правят палачинки

fallback