Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

"Вярваме, че през 2015 г. виртуалното разплащане ще може да се прилага навсякъде – от кварталното магазинче до големите търговски вериги. Повече няма да има нужда да носим портфейли”. Тази категорична прогноза направи Скот Томпсън – президент на компанията за дигитални плащания PayPal.

Томпсън написа мнението си в своя блог по повод достигането на 100 млн. активни потребители на услугите, предлагани от фирмата му. Очакванията са само тази година PayPal да обработи над 3 милиарда долара в мобилни трансакции.

За да промотират вижданията си, от компанията стартират нова кампания, в която ще участват 5 редови американски граждани. Всеки от тях може да получи големи награди, ако изпълни едно условие – да не използва пари в брой до края на годината.

В същото време PayPal очаква и развитие по изключително важното дело срещу Google по обвинения в кражба на търговски тайни. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ей

преди 12 години

Мили селянчета, това не е като да сложиш 10 лева в джоба и да слезеш от горната махала в центъра и да си купиш нещо. Днес можеш да пазаруваш от всяка точка на света, във всякаква валута. Лично аз от САЩ съм купувал от Русия, Финландия, Китай, Филипинии т. н. Вместо да ида до банката, обърна долари в юани, сложа ги в плик и изпратя по пощата до Китай, с два клика на компютъра аз плащам с Pay Pal . Гаранция, че ако до 45 дни не получа стоката - връщат ми парите.

35

До Финансиста

преди 12 години

Добре бе пич,може и да е вярно това,което казваш,ама погледни и от положителната страна,няма вече пари кеш,всичко става по електронен път,дилъра как ще си продава наркотиците на улицата,като няма да има вече пари на ръка,наркоманите как ще си купуват дрога,кражбите ще намалеят,защото кой ще е този баламурник дето ще открадне нещо,като няма да получи пари кеш,а тези дето се притесняват че щели да ги следят,ами само който върши нещо лошо,само той трябва да се страхува,че го следят.:)

34

barcelona

преди 12 години

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

fallback