Търсенето на вещи с марката "Мадоф" изглежда не секва нито за миг. След като в Ню Йорк вече бяха продадени на търг вина, картини, коли и бижута, притежание на финансовия измамник, сега в Маями Бийч също имаше наддаване за негови вещи.

Приходите от продажбите отиват за погасяване на задълженията му към жертвите, предадоха информационните агенции.

Така например бельо на Мадоф (14 негови боксерки) беше продадено за 400 долара на търга на вещи, конфискувани от имението му в Палм бийч.

За продажба са били предложени предимно домакински вещи, сред които обаче е била и колекцията от обувки на магната, както и античните му стикове за голф и някои произведения на изкуството.

Часовник "Ролекс" на Мадоф от 1952 г. беше продаден за 31 000 долара, а снимка, наречена "Голо тяло", от фотографа Едуард Уестън - за 4600 долара.

В търга, проведен по интернет, са се включили около 6000 участници, а още около 150 са участвали на място.

Събраната на аукциона сума от 400 000 долара ще бъде използвана за погасяване на задълженията на Мадоф към жертвите на измамната му схема.

В момента Мадоф излежава присъда лишаване от свобода. След като в продължение на над четири години с розови обещания той излъга стотици инвеститори за над 65 млрд. долара, 73-годишният финансист бе осъден на 150 години затвор.

Арестът му промени живота и на неговото семейство - година след произнасянето на присъдата неговият 46-годишен син се самоуби.

Вижте част от продадените лични вещи на Мадоф!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase