Снимка: Булфото
fallback

Цената на електроенергията ще се повиши средно с около 1 процент от 1 юли тази година, като корекцията ще бъде основно заради преразпределяне на цените за отделните тарифи – дневна, нощна и върхова.

Това каза пред журналисти председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

"Оптимист съм, че през лятото ще има успокоение на цените на петрола и съответно цената на природния газ или ще остане същата, или ще се понижи", каза той.

Семерджиев уточни, че ако намалението на цената на природния газ е по-голямо, ще бъде намалена и тази на топлинната енергия.

"В момента всички топлофикации са в добро финансово състояние и тези, които са на загуба, отчитат намаляване на загубите си", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

стинг

преди 13 години

ама защо само с 1%???после ще търсят спекула за увеличените цени..

45

Анонимен

преди 13 години

".Масово хората са с пипани електромери, които отчитат по-малко."Грешка,приятелю,масово хората са с пипани електромери, които отчитат ПОВЕЧЕ.Инкасатора каза,че от 15 електромера,които занесъл за проверка 13 отчитали повече.Така че кой краде?Монополистите от народа ,не обратното!

44

Токът е поскъпнал

преди 13 години

от 12/09 до12/10г. с доста проценти,над 40% проверете си фактурите и ще се уверите в това.При мен е следното,12/09 потребление 3100 киловата-цена 243 лв,12/10потребление 1570киловата-цена 229лв.И това след като си подмених всички осв.и отоплителни тела с енергоспестяващи,тоест получава се,като при горивата-купувайте коли с нисък разход,за да не усещате високата цена на бензина,а да плащате повече.Добре,че се преместих на място без пиявиците ТЕЦ,те са като СПИН,живееш с тях до гроб или умираш и

fallback