Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s намали рейтинга на испанските държавни облигации с една степен до Aa2 от Aa1, предаде Bloomberg.

Агенцията е определила перспективата пред рейтинга като негативна, което означава, че са възможни по-нататъшни понижения. Перспективата отразява опасенията, че финансите на испанското правителство остават изправени пред риск от спад.

Сред основните причини за намалението на рейтинга са очакванията на Moody’s, че „евентуалните разходи за преструктуриране на банки може да надхвърлят сегашните оценки на правителството, което ще доведе до допълнително увеличаване на дела на публичния дълг“.

Освен това от Moody’s посочват, че продължават да имат съмнения в способността на испанското правителство да реализира необходимото устойчиво и структурно подобряване на държавните финанси.

Още икономически новини от света

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Petko Dimitrov

преди 13 години

Moodys sa edni ot vinovnitsite za finansovata kriza, zaradi napompanite reitingi, koito davaha na finansovite instrumenti v US. Chudia se kak izobshto nikoi im se vruzva na tezi smeshnitsi i nekudurnitsi.

3

Мунчо

преди 13 години

до N 1- да вземе и Дянков да му помага

2

Анонимен

преди 13 години

Ето още една държвка за спасяване. Испания която преди наколко стотин години тереризирала света с господстото си и прячкосвала древни култури сега има нужда да и се помага. Живота е като колелото веднъж си горе посе долу и така. Мнго скоро ще платя с кръвта на децата си за невинните животи коти са отнети от техните деди.

fallback