Снимка: Булфото
fallback

Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените на храните по производствената верига, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

В сряда беше създаден специален орган към правителството, който да следи „спекулата” с цените на основните хранителни стоки. Спецорганът ще се отчита на премиера.

Основанието за създаването му е, че в поскъпването на някои хрлани нямало пазарна логика.

Oще по темата

Новото звено трябва да прави проверки, без да нарушава свободата на пазара и да не дублира работата на други вече действащи структури.

"Няма да определяме цени, а ще проследяваме производствения процес чрез стандарти, ако има драстични отклонения - нека хората да знаят, защото в крайна сметка изборът е техен", обясни в събота министърът.

Подобен контрол имало в Испания, Франция, Словения, Унгария и в други страни от Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

КАЛИНА

преди 13 години

БОРКУР КУРБОР

100

Анонимен

преди 13 години

Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу спекулатаСпецорганът ще си бара '*** докат ни съ смини властта

99

tregopras

преди 13 години

Г-н Министър, спрете да пиете кофти ракия,че после Ви идват още по-кофти "мисли"......Що за соц.фантазии и простотии ?!Ако имате още приближени за уреждане на синекурни длъжности-ясно, но тези фантазии дето ги редите ,са просто нереални!Виж, ако върнем времето на Тато и фиксираните цени.....имате някакъв шанс!Ха, наздраве!

fallback