Снимка: Булфото
fallback

Анализатори на пазара на недвижимите имоти съветват инвеститорите да не влагат пари в имоти в морските и планинските курорти в България, пише "Файненшъл таймс".

В статия, представяща добри и лоши места за инвестиране, вестникът включва България и Кипър в групата на страните, в които не е разумно да се инвестира, а специалисти препоръчват да се купуват имоти в Бразилия и Флорида.

В статията се посочва, че преди кризата България е изживявала бум на ваканционните имоти, особено в ски-курорта Банско и апартаментите в Слънчев бряг.

В момента обаче цените на имотите са сринати и в резултат на това значителна част са останали недовършени.

"Съществува голям риск, въпреки че недвижимостта остава евтина. Ски курортите са бедствие и трябва да се избягват в обозримо бъдеще", коментира Найджъл Люис от FindaProperty.com.

В тежка ситуация е и пазара в Кипър. Страната е утвърдена дестинация за покупката на ваканционни имоти с отличните си комуникации и широкия кръг от клиенти, но пазарът на имоти е в дълбока криза и има твърде много строителни фирми, които се борят за оцеляване, отбелязва Люис.

На другия полюс е Бразилия, където през тази година се наблюдава значително увеличение на интереса от страна на британските и международните инвеститори в имоти.

До голяма степен това се дължи на растящата икономика на страната и силните й икономически показатели.

"Бразилия предлага огромни възможности. Туристическата индустрия е неразвита и с откриването на нови самолетни линии от Северна Америка и Европа пазарът ще започне да расте бързо", отбелязва Кристофър Чад от международната консултантска агенция Property Frontiers.

Анализаторите също така препоръчват и Флорида, където заради кризата имотите поевтиняха с 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

kgh

преди 13 години

Ami eto 4e i na zapad si ima plateni statiiki.. Sega ot TRUD trqbva da napi6at nikoi da ne kupuva imoti ot florida, 6toto tam e svartali6teto na vsi4ki evrei ,

94

ВР

преди 13 години

Инвестицията в БГ имоти е вредна за вашето финансово здраве.

93

шофьора

преди 13 години

Един колега тегли заем от ДСК ....1000лв. Три пъти му взеха такса за разглеждане на документите по 30лв.предварително. Когато го удобриха вместо 1000 на ръка му дадоха 900 щото при парвата вноска така се спирало...и дотука е дал 190лв.и с лихвата всичко на всичко върна 1400лв.И лихвата му излезе 50%........900 на ръка и 450 лв. лихва А *** и тегли заем ако ти стиска

fallback