Снимка: Булфото
fallback

С 50% може да падне акцизът на гроздовата ракия, ако България успее да регистрира продукта като национален в Европейския съюз, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, страната ни трябва да докаже, че 25% от ракията се прави от винен дестилат, а не от житен. 

В момента на пазара ракията, която се предлага у нас, е 10% от винен дестилат, а останалата от житен, на която пише, че е спиртна напитка, заяви министърът 

„За да можем да докажем, че това е национален продукт и да искаме преференциите по отношение на ракията, трябва да докажем, че 25 % от ракията се прави от винен дестилат”, каза Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Гошо Тъпото

преди 13 години

Моята ракия,дето я....варя сам,няма да я регистрирам в ЕС.Ще вземе да имхареса на.....европейците и тогава ще дойдат в Кривунделово да ги....уча,амакъде ти свободно....време;или варя....ракия.или след това я....пия.

82

анонимен

преди 13 години

като гледам слушам и мисля..си казвам че няма да е много далечко времето...кдгато заглавието ЕС...ще звучи като *** дума...

81

Анонимен

преди 13 години

ima li rakija 100% ot grozde???a slivovata?koj e poznava4 ot vas???

fallback