Снимка: БГНЕС
fallback

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Oще по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

емигрант

преди 13 години

Независимо откъде ако си плащам ток ще има.Да не би случаино да го намалят ако построят нов АЕЦ.Явно ни смята за слънчасали Пикаещия във фонтани.Вместо да инвестират в ЕКО енергия нови бомби от тип Чернобил.

197

Krom

преди 13 години

Добре де, енергията е най-голямата свобода, респективно зависимост за една страна и нейната политика в наши дни! Колкото повече енергия имаме толкова по-независима е една страна. Като изключим едно много силно и голямо заметресение или фактора човешка грешка, то АЕЦ ни гарантира енергийна независимост. И газ да няма и нефт да няма пак ще разполагаме с нужните ни мощности за функционира икономиката ни.Така че, аз лично съм за Белене, че и за още едно! Енергията е независимост!

196

Анонимен

преди 13 години

to i toz e pumakili mai ne znae che ima tendenciq za namalqvaneto na parnikovite gazove za zagubite ni ot turgoviq s elektroenergiq a nai lo6oto e che ima mnogo neveji hora kato nego v BG

fallback