Снимка: БГНЕС
fallback

Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене, стана ясно от изказване на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той посочи, че целта е да се намери качествен инвеститор, който да се ангажира с рисковете и ползите от проекта, съобразно участието си в акционерния капитал.

Министър Трайков коментира, че през последните месеци има неофициални разговори с потенциални инвеститори в АЕЦ Белене, но те са необвързващи.

Той подкрепи думите си със случилото се със спечелилия конкурса за стратегически инвеститор RWE, тъй като впоследствие компанията се отказа от проекта.

Още от коментара на министър Трайков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

1111

преди 13 години

Москва е 2 най скъп град след Токио в света!Всички западни държави им се натискат,и в момента Sarkozy е в Русия за да сключва договори за милиарди долари плюс ЕДФ за южния поток които боко не иска,ама трябва да го поиска ако иска да поостане на власт.Не ме интересува какво мислят евреите за БГ,и без това никoй не ги пита.Боко да осъществи руските проекти и да се откаже от северно атлантическата политика защото ще си иде преждевременно.Няма да го оставим да ни погуби

82

всезнайко

преди 13 години

До Иван БуховХм, много забавно - за какви наши интереси става дума и има ли ги- става въпрос за народа някакви интереси не за шепата хора за които всичко е интереси - какви наши интереси ве аланкоолу - не разбираш ли че младите бягат от колонията няма работа или ниско платена старцочите се чудят как да умрат по безболезнено - за какви интереси и на кои интересите защитаваш

81

Тъй, тъй ...

преди 13 години

Достатъчно съм си излагал доводите по темата тук затова ще се огранича само с кратко мнение:1. БелеНЕ2. 7-ми и 8-ми блок в Козлодуй3. Руски реактор + телемеханика от Сименс4. Руски дял не повече от 10%, най-добре хептен без тяхв добавка - терминал за втечнен газ и НЕ на Бургас-Александруполис.

fallback