Снимка: БГНЕС
fallback

Покриването на оператинви разходи с пари от фискалния резерв е недопустимо, смятат експертите от Института за пазарна икономика.

Харченето на резерва по този начин показва неспособността на правителството да направи балансиран бюджет и е лош знак за външните инвеститори, заяви Светла Костадинова от института.

Освен това данните за изпълнението на бюджета за първото тримесечие показват, че приходите са с 19% по-малко на годишна база, а разходите за същия период растат със 17 на сто.

Това показва, че ръстът на разходите не се дължи главно на сключените от предишното правителство договори с фирми, а в голяма степен на решения на сегашното правителство, обасниха икономистите от института.
 

Още от анализа на Института за пазарна икономика

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Димитров

преди 13 години

"Експертите" естествено, че това ще кажат. 1во е лесно да се дава акъл от страни - не харчете повече пари, режете още разходи, ама от къде? Положението вече е до кокал.2ро кой им плаща точно на тези да ни дават съвети - Сорос! Какво иска той - ми да не пипаме резерва а естествено, а да вземем заеми, и да плащаме лихви на някой и да опъваме каиша още х години. Резервът е точно за това сега да вържем положението, след кризата, ако изобщо свърши, пак ще го попълним.

101

Анонимен

преди 13 години

А тея пари в резерва само за да съществуват ли се събират, като никога не трябва да се харчат?

100

plam

преди 13 години

да не се стигне до заеми от ЕС ,както гарция и романия

fallback